Skip to content

Ervaringen

"Lenovo-toestellen werken voor ons probleemloos"

In de klas hebben PC’s een veeleisend leven.

Betrouwbaarheid en functionaliteit zijn alles

Onderwijstoestellen maken leren mogelijk, altijd en op iedere locatie. De prijs komt telkens tegemoet aan de realiteit van een beperkt IT-budget. Lenovo begrijpt deze behoeften. We bouwen naar militaire specificaties, zodat onze producten bestand te zijn tegen  vocht, deuken en ongelukken die onvermijdelijk zijn in elke schoolomgeving.

Ervaringen van de scholen

Lenovo-toestellen werken voor ons probleemloos. Ze zijn snel, prettig en eenvoudig in gebruik.
De content draait goed en het ziet er gewoon goed uit.” 

Christian Bruggeman (Beleidsadviseur ICT) Stichting Attendiz, Hengelo

Stichting Attendiz Hengelo

Sinds januari 2018 werken alle scholen van stichting Attendiz in Hengelo met Lenovo. Christian Bruggeman is Beleidsadviseur ICT binnen de stichting. “We hebben bijna 1000 apparaten; Chromebooks, laptops en desktops, en alles werkt probleemloos.”

Digitaal werken

“Wij keken als school naar onze visie op onderwijs, en dachten na over hoe wij die wilden invullen. Welke digitale middelen passen daarbij? Wij waren op zoek naar moderne toestellen die we snel in gebruik konden nemen. Lenovo’s toestellen werkt heel natuurlijk en doen wat ze moeten doen. Plus, ze zien er ook nog eens goed uit.”

Implementatie in de school

“Via Heutink ICT hebben wij specifieke eisen gesteld aan de hardware voor ons bestaande netwerk systeem. Daar zijn zij mee aan de slag gegaan en zo kwam Lenovo uit de bus. Alles kon snel en bruikbaar in gebruik genomen worden. De content draait er goed op en dat alles in ons bestaande, traditionele netwerk systeem. Onlangs zijn wij gestart met de implementatie van een nieuw netwerk en ook daar sluit de Lenovo hardware naadloos aan. De Lenovo-apparaten zijn robuust, handig en prettig in gebruik. De prijs-kwaliteit verhouding is perfect. De eenvoud maakt dat iedereen er makkelijk zelf mee aan de slag kan.”

Passend voor het onderwijs

“Iedere groep heeft verschillende noden. Heutink ICT adviseerde hierbij. Vanaf groep 4/5 gaan kinderen verslagen typen en werken met digitale werkboeken, dan komt u al snel uit bij Chromebooks met touchscreen. In de bovenbouw en in het VSO willen ze leren om met een Microsoft-pakket te werken, waarbij ze naast Chromebooks ook laptops en pc’s gebruiken. Alles werkt makkelijk en intuïtief. Gebruikers zijn tevreden met hoe de desktops en laptops er uit zien. Ik raad Lenovo apparatuur zeker aan voor in de klas.”